wyszukaj w  

Kopciuszek. Historia prawdziwa - 2d dubbing  - 19.10 godz.16.15
Jak pies z kotem - Premiera  - 19.10 godz.18.00

» ZOBACZ AKTUALNY REPERTUAR KINA GRYF «

0

NAJBLIŻSZE WYDARZENIA:

NAJBLIŻSZY HIT W KINIE GRYF:

0
Strona główna - Gryfiński Dom Kultury
Biuletyn Informacji Publicznej - Gryfiński Dom Kultury
Cennik - Gryfiński Dom Kultury
O nas - Gryfiński Dom Kultury
Kontakt - Gryfiński Dom Kultury
Koła zainteresowań - Gryfiński Dom Kultury
Nasze sukcesy - Gryfiński Dom Kultury
Świetlice wiejskie - Gryfiński Dom Kultury
Multimedia - Gryfiński Dom Kultury
Linki - Gryfiński Dom Kultury
Archiwum - Gryfiński Dom Kultury
RODO
Zamów - Bilety, karnety, opłaty startowe
Rezerwacje biletów - Kino GRYF
Newsletter Gryfińskiego Domu Kultury
Polityka prywatności














Aktualności ...

Tegoroczne Gotowanie na Polanie w Sobieradzu już za nami!

W sobotę 28 lipca 2018 w Sobieradzu odbyła się 8. edycja imprezy "Gotowanie na polanie". Tematem przewodnim wielkiego gotowanie były fast foody po wiejsku.

Do kulinarnej rywalizacji stanęły drużyny z Czepina, Daleszewa, Krajnika, Sobiemyśla, Żabnicy, Przedszkola im. Misia Uszatka z Gryfina i Opel Squad Zachód.

Ekipa z Daleszewa przygotowała hamburgera a'la dzik, Żabnica postawiła na kapsalon po żabnicku, Przedszkole im. Misia Uszatka przyrządziło zdrowy przedszkolny fast food, drużyna z Czepina zaserwowała mix tortillę po czepińsku, z kolei Sobiemyśl wybrał hamburgera. Kucharze z Opel Squad Zachód przyrządzili tortillo-bagietkę ze szpinakiem a gospodynie z Krajnika zaserwowały wiejski ham.

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Przygotowane podczas konkursu potrawy kosztowało jury "Gotowania na polanie". Zadanie nie było łatwe, ponieważ przysmaki przyrządzone w Sobieradzu były niezwykle ciekawe i smaczne. Podniebienia jurorów podbił jednak potrawa przygotowana przez drużynę z Krajnika. Kolejne miejsca zajęło Przedszkole im. Misia Uszatka, Opel Squad Zachód, Sobiemyśl, Żabnica, Czepino i Daleszewo.

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Drużyna z Krajnika przygotowała najsmaczniejszą potrawę 8. edycji "Gotowania" na polanie. Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Zwycięski fast food

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

W części artystycznej "Gotowania na polanie" wystąpili Tadek Wasilewski, Kapela Ludowa Macierzanka z Pacholąt i zespół wokalny Ad Hoc z Gryfińskiego Domu Kultury.

AD HOC. Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Fot. Z. Włodarczyk/egryfino

Imprezę zorganizowała Rada Sołecka Sobieradza oraz Gryfiński Dom Kultury.

2018-07-31